Home se-shpejti 31.01.2019 “MARY QUEEN OF SCOTS “

31.01.2019 “MARY QUEEN OF SCOTS “

31.01.2019 “MARY QUEEN OF SCOTS “
22
0

Biografi/drame/Histori; 2 ore 04 min

TEMA: Mary, Mbretëresha e Scotlandes eksploron jetën e trazuar dhe karizmatike të Mary Stuart. Mbretëresha e Francës 16 vjeçare dhe e veja në moshën 18 vjeçare, Mary kundërshton presionin për t’u rimartuar. Në vend të kësaj, ajo kthehet në Skoci – vendlindjen e saj për të kërkuar fronin e saj të ligjshëm. Por Skocia dhe Anglia bien nën sundimin e mbretereshes Elizabeta I. Çdo mbretëreshë e re e sheh “motrën” e saj me frikë dhe magjepsje. Rivale në pushtet dhe në dashuri, dhe femra regjente në një botë mashkullore, të dyja duhet të vendosin se si të luajnë ndeshjen e martesës me pavarësinë. E vendosur për të sunduar shumë më tepër se një figurë, Mary pohon pretendimin e saj në fronin anglez, duke kërcënuar sovranitetin e Elizabetës. Tradhtia, rebelimi dhe komplotet brenda secilës gjykatë rrezikojnë të dy fronet – dhe ndryshojnë rrjedhën e historisë.

Rolet: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce, etj.

Regjia: Josie Rourke

http://focusfeatures.com/mary-queen-of-scots

(22)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VAZHDON SHFAQJA E FILMAVE NË – Kino ABC